Hej Jonas Colting!

Posted on april 8, 2015
Swimrunsäsongen börjar närma sig med stomsteg och ett av årets första lopp är Borås Swimrun. Vi fick tag i arrangören och legenden Jonas Colting för att höra oss för kring hur tankarna går inför den 7 juni.
59 dagar kvar till Borås Swimrun – hur är känslan för dig som arrangör inför racet?
– Det känns väldigt bra! Vi är väl förberedda och har jobbat hårt på att förbättra fjolårstävlingen än mer. Vi har en hel del fler lag än förra året och förväntar oss många glada deltagare som kanske överraskas över hur tuff men naturskön vår bana är här i Borås.
 
Sprintklassen är ny för år i, vad är tanken bakom en lite kortare bana?
– Med tanke på att den långa banan är tämligen tuff och hård så vill vi också erbjuda möjligheten för nybörjaren eller motionären att testa på swimrun. Genom att använda den första delen av långa banan får vi en tacksam sprintbana där vare sig våtdräkt eller för den delen, crawl, krävs för att överleva banan. Dessutom har sprintbanan en egen starttid och kör under tiden den långa banan är ute på sitt varv runt Öresjö och det innebär att vi får lite liv och rörelse i målområdet under hela dagen.
 
 
Några förändringar på den långa banan? 
– Ja! Vi har adderat en sväng i början på banan för att erbjuda lite mer av den vidunderliga och John Bauerskt influerade Rya Åsar. Det innebär att vi har ytterligare två simningar och en extra uppförsbacke men det adderar inte mer än några kilometer på banans längd. Dessutom har vi marginellt ändrat i- och uppgång för en simsträcka med hänsyn till naturreservatet vi använder och fåglar som häckar vid ett fågeltorn på stranden. Men på det stora hela är banan identisk från förra året.
 
Vad krävs för att vinna Borås Swimrun? 
– Starka uppförsbackeben och taktisk finess! Det är en oförlåtande bana för de lag som går ut för hårt i börjanicon_smile.gif