Infinity Swimrun

Posted on maj 24, 2015

Ett av de senaste tillskotten på Swimrun-tävlings-himlen är Infinity Swimrun som är en lite annorlunda swimrun-tävling. Vi blev nyfikna och kontaktade Pär som är en av arrangörerna.

Infinity Swimrun – flest varv vinner! Hur kom ni på det här?

Vi tycker det är en riktigt rolig tävlingsform för löpartävlingar då det blir en härlig inramning som deltagare. Det är peppande att se de andra deltagarna hela tiden och inte riskera att hamna i ett ”tomrum”. Att hela tiden passera de deltagare som är långsammare och bli passerad av de som är snabbare än en själv är båda lika motiverande!

Så därför tänker vi att det borde vara precis lika trevligt som ett upplägg som en swimruntävling, en härligt stor naturlig arena som bjuder på de olika element (klippor, öppet vatten, skyddade vikar, stigar och stränder) som en riktig swimrun skall bjuda på!

Berätta mer om upplägget, hur funkar det?

Det kommer att finnas två klasser för Infinity Swimrun, En timme eller tre timmar. Båda klasserna har exakt samma bana och samma målgångstid, det är bara det att starten för en timmes-klassen är två timmar efter starten för tre timmars-klassen.

För själva tävlingen gäller detta upplägg: banan går som i en åtta där man varje varv passerar start och målområdet. Utmed banan kommer det att finnas minst två mätpunkter och det gäller att passera så många mätpunkter som möjligt. När målsignalen går så räknas sträckan som man sprungit genom att vi kollar hur många mätstationer som man har passerat. Under tiden som resultatet sammanställs så återsamlas samtliga deltagare vid Start/ målområdet där prisutdelningen sker och midsommarfirandet är inlett!

För vänner/ familj/ anhöriga och andra som vill kolla på tävlingen så har man utmärkt överblick över banan från startområdet eller på någon av de omkringliggande klipporna vilket gör att man kommer att kunna följa hela tävlingen från ett område. Här kommer vi också försöka ha lite underhållning med liveband, mat och dryck för att rama in starten av midsommarfirandet på Öckerö!

 

Vilka är ni som står bakom loppet?

Arrangör av tävlingen är Virgin Bay Multisport och det är samma gäng som för tredje gången även arrangerar Ten Island Race/ Swimrun.

 

2,5 km bana – hur är den? 

Det är en förhållandevis lättsprungen swimrun men som innehåller samtliga element, klippor, strand, stig, öppet vatten och en simsträcka som är skyddad från vind.

 

Hur många varv tror ni det kommer krävas för att vinna resp. klass? 

Vi tror att ett varv kommer ta runt 15 minuter för de som är snabba så 4 varv för att vinna en timmesklassen och 12 varv för att vinna 3 timmarsklassen. Men vi vill också poängtera att det här är en tävling för alla! Vill du prova på swimrun och ha en härlig kväll dagen innan midsommar så kom ner och kör ett varv eller två.

 

Till sist, Hummerviken – ingen risk att man får en hummer som nyper till i tån på en simsträcka?

Även humrarna är måna om att det här skall bli en så bra tävling som möjligt så de har lovat att hålla sig borta från både tår och simglasögon!