The Riviera Race

Posted on maj 25, 2016

The Riviera Race, berätta om bakgrunden, hur kom ni på detta?

Bakgrunden är Sailing Båstad som är en stor seglartävling i Båstad.

Pekko Svensson arrangören bakom seglarveckan ville att lite fler vattensporter skulle få utrymme, så i år blir det premiär för The Riviera race, där kajaker, SUP, windsurfare och ”Swimrunnare” startar samtidigt ifrån stranden i Båstad.

Kitesurfare var också inbjudna, men de är så beroende av vind, så de kommer om det blåser

Vilka är ni som står bakom arrangemanget?

Pekko Svensson är huvudansvarig för hela eventet, men Pekko tog kontakt med mig, då jag har stor erfarenhet av att arrangera olika idrottsevent. Är bl.a. ansvarig för Torekov Open Water som har premiär i år!

Vad kan deltagarna förvänta sig av banan?

Banan som vi kommer köra kommer vara lättsprungen, inte så värst kuperat. Tävlingen är öppen för alla och vi hoppas på många motionärer som vill prova på. Simningen är relativt ”säker”, man simmar längs med stranden, och man ska simma genom ett gammalt kalkbrott.

Banan användes i fjol när IS Göta hade sitt klubbmästerskap. Då var starten vid Hotell Riviera strand. Nu kommer starten ske på stranden framför Hotell Skansen, och man kommer springa mitt igenom hamnen.

Den kommer vara mycket publikvänlig och vi räknar med att det kommer vara mycket folk i hamnen och ute på piren som kommer heja fram löparna/simmarna.

Vad kommer krävas av det vinnande laget?

Det finns tre sträckor att välja på 7- 14 – 21 km. Vinnande laget kommer att få springa snabbt!

Tyvärr krockar dock denna tävling med Öloppet, där de flesta duktiga kommer vara! Men vi hoppas andå att det kommer bli en fight i toppstriden!

Hur anmäler man sig?

Lättast via vår hemsida, http://therivierarace.se/