Swimrunner – Daniel Wiberg

Posted on maj 26, 2016

Daniel Wiberg – berätta, vem är du?

Medelålders man som runt 2010 började få åldersnoja. Relativt otränad bokades Tjur Ruset upp på en grillfest efter några öl gliringar om våra gubbkroppar.
Det var startskottet och nu är det swimrun, löpning och träning som gäller. Har skaffat mig ett aktivt liv jag trivs bra med. Har en förkärlek för längre lopp, ultralopp.

Daniel Wiberg

Du har en naturfys.se – mailadress, kan du berätta lite mer om naturfys.se?

Eftersom jag ökade min träningsdos insåg jag att detta var fantastiskt kul och vill jobba med träning i någon form. Tillsammans med en tidigare kollega, Anna, pratade vi ihop oss och drog igång träningsbolaget Naturfys. Vi erbjuder både företag och privatpersoner träning i olika former. Gruppträningar med fokus på styrka och löpträningar är störst just nu. Vi har även personlig träning i både löpning och styrka där deltagaren får full fokus för att nå sina mål. Våra pass bedrivs utomhus då vi gillar frisk luft och tycker det ger extra boost att tampas med natur, väder och frisk luft. Finns ni i Stockholm är ni välkomna att testa oss kostnadsfritt. Våra pass finns på naturfys.se

Vad planerar du att köra för lopp i sommar?

Tidigare i år gav jag mig på TEC 100. Det är ett 100 miles lopp som går i Täby (161 km). Tyvärr satte min mage stopp för mig efter 8 mil så det blir ett nytt försök nästa år.
Närmast har vi Utö Swimrun som vi ser fram emot mycket. Sedan är det Söder Runt den 11 juni där Naturfys ska sköta farthållningsgrupper på 40, 50 och 60 minuter. Vi är även anmälda till Ångaloppet och Ångaloppet sprint och Amfibiemannen. Jag och min lagkamrat Therese har kört alla dessa swimrun tidigare så vi är väldigt samspelta och ser fram emot stordåd 🙂

Vad ser du mest framemot under Swimrun-säsongen 2016?

Jag kan inte rangordna loppen utan fokuserar och ser fram emot det som ligger närmast i kalendern. Utö är premiären så visst kittlar den lite mer.

Är du nöjd med dina träningsförberedelser inför sommaren?

Vi har fått till många träningar och allt känns bra så väldigt nöjd med den gemensamma träningen/förberedelsen.

Vilket är ditt bästa swimrun-träningstips?

Mitt bästa tips är att träna tillsammans så mycket ni kan. Korta och långa pass så ni lär känna varandras svagheter och styrkor och lär er hantera dem.
Det viktigaste är ändå att ha jävligt kul, det får man inte glömma. Det är ju anledningen från början.