Swimrunner – Ulrika Skogeland

Posted on juni 15, 2016

Ulrika Skogeland – vem är du?

Ulrika Skogeland heter jag. Har alltid gillat att röra på mig, men mest sprungit. Sprungit både fjällmarathon samt lopp uppför slalombacke, men förra året ställde jag upp i två triathlontävlingar och ett cykellopp och söker nya utmaningar.

Sedan 2 år tillbaka har jag tränat mer målmedvetet då jag i maj 2014, fick diabetesdiagnosen LADA (Latent Autoimmune Diabetes in Adults) och som namnet anger är den, som typ 1 diabetes, en autoimmun sjukdom.

Min familj består av 2 barn o man är alla väldigt aktiva. Vi gillar att röra på oss och utnyttja naturens resurser. Friluftsliv och uteliv passar i princip alla och är gratis. Det bästa är att den finns runt hörnet. Naturupplevelser av olika slag, från att sitta stilla och betrakta omgivningen till spännande aktivitet som swimrun.
ulrika

Vilka lopp siktar du på att köra i sommar?

Uppsala Triathlon (sprint), Stockholm Triathlon (supersprint) samt Ångaloppet mixklass.

Vad ser du mest fram emot under swimrun säsongen 2016?

Såklart Ångaloppet tillsammans med min underbara man. Upplevde Ångaloppet som åskådare förra året och den glädjen hos deltagarna var oslagbar.
Måste erkänna att det finns en viss rädsla, men även eufori och förväntan då jag och min man ska synka löpning och simning tillsammans, men med mig 24/7 finns alltid mitt blodsocker som kan vara ganska oberäkneligt. Jag har ändå en oerhörd förmån att ha en sensor i min ena arm och så bär jag med mig en scanner som kan avläsa blodsockret i vattnet, på land, i luften, ja var som helst utan att behöva sticka mig i fingret!

Är du nöjd med dina träningsförberedelser inför sommaren?

Jag kan inte vara mer än nöjd med mina träningsförberedelser inför sommarens utmaningar. Har tränat fokuserat och målmedvetet och undvikit skador. Kan nu crawla 20-30 min i sträck jämfört med 50 M crawl som jag orkade i augusti. I juni så har jag börjat simma i öppet vatten vilket behövs så jag får träna i grov sjö, inga linjer på botten osv.

Bästa swimruntips/ utrustningstips?

Träna med med den partner som man ska tävla med. I mitt fall min man så att vi blir synkade i simningen. För löpningen är jag inte orolig då vi under vinterhalvåret tränat regelbundet tillsammans.
Jag är extremt frusen så dräkten är helt klart mitt bästa utrustningstips!