”Ni ligger först!”

Posted on juni 16, 2016
Swimrunners.se tog sig en pratstund med Happy Swimrun, vinnarna av mixklassen i Stockholm Swimrun och pratade om vinsten och framtiden!

Grattis till vinsten – hur känns det så här några dagar efteråt?

 
Tack! Det känns bra både i kropp och själ! Kropparna har återhämtat sig bra och vi blickar framemot. Efter ett tufft lopp på Utö så hjälpte vinsten på Stockholm Swimrun med förtroendet inför resten av säsongen.
 

Hur la ni upp taktiken inför loppet?

 
Vi hade mycket att lära oss ifrån misstagen på Utö och använde det som grund för förberedelserna inför Stockholm Swimrun. Vi var noga med att vara långt fram i starten och att inte tappa för många placeringar i första spurten även om vår styrka är de senare delarna av loppet. Utöver det så hade vi ändrat och förberett utrustningen lite och gjort det så simpelt så möjligt.
 

När kände ni att ”vi tar nog hem det här”?

 
Vi blev väldigt förvånade någon timma in i loppet när vår vän och välkänd swimrunnare, Maja Tesch, skrek ”ni ligger först.” Efter det så blev fokusen att försöka ta så många total-placeringar så möjligt. Vi listade ut att vi låg 10:a totalt och satsade sedan på att komma upp till 5:e plats. Vi lyckades inte riktigt med det (blev 6:e totalt) men vi visste att så länge vi gjorde allt vi kunde för att plocka placeringar framför oss så va vi säkrare i att ingen skulle komma bakifrån och ta mix-vinsten ifrån oss. Det sagt så va det inte tills den sista löpsträckan när jag kände att Johan hade kraft nog att dra mig trots att vi sprang i högt tempo som jag kände att segern va nära.

Vilka andra lopp får vi se er köra i sommar?

Nästa bli Infinity Swimrun där vi kör 3-timmars individuellt. Vi har också planer på Kustjagaren, Öloppet, Ten Island Swimrun och ÖtillÖ. Kan säkert bli några andra också 🙂