Swimrunhelg med stort S!

Posted on juni 20, 2016

Omslagsfoto: ÖTILLÖ / Matti Rapila Andersson

Vilken swimrun-helg det har varit!

Det har körts fyra swimrun i helgen, ÖTILLÖ Isles of Scilly, Sjöloppet i Eksjö, Långholmens Swimrun i Stockholm och Borås Swimrun.

ÖTILLÖ Isles of Scilly

Vi börjar med ÖTILLÖ Isles of Scilly som har sett helt magiskt ut på bilderna och som verkar ha varit ett precis så vackert och utmanande race som arrangören utlovat.

I damklassen segarade Maria Edstedt och Annika Ericsson från Team Trispot och de tog en övertygande seger dessutom! De har oneligen inlett sin säsong starkt med vinst i både helgens tävling och Sjö till Söj i Sala tidigare i vår.

I mixklassen gjorde Martina Ågren och Oskar Davidsson i Team Carbon ett fint lopp och knep första platsen framför Anna Scholsser och Johan Johansson i Team crawlkurser.com.

Och i herrklassen knep Andrew Fargus och Richard Stannard segern. Båda två är sedan tidigare duktiga triatleter den senare av de två har dessutom fyrdubbel världsmästare i biathle. Om de utnyttjar sin plats i ÖTILLÖ kan de bli ett lag att räkna med i toppen. Tvåa och bara 1 minut och 38 sekunder bakom segrarna kom swimrunners.se-bekante Fredrik Axegård och Stefano Prestinoni. Axegård har onekligen radat upp fina placeringar i år men frågan är när första vinsten kommer?

Hela resultatlistan finns att beskåda hos ÖTILLÖ.

Sjöloppet i Eksjö

Lite drygt 70 personer startade i Sjöloppet i Eksjö, ett nytt swimrun i hjärtat av Småland. Mixklassen vanns av Elin Adelmar och Fredrik Nilzén, damklassen av Ellinor Sterner och Veronica Miledal och tillsist vanns herrklassenav Team Trispot, Max Friberg och Viktor Hedin.

Alla resultat från Sjöloppet hittar du här. (Och tack till Mattias Törnqvist för länken!)

Långholmen Swimrun

Mitt i Stockholm kördes Långholmen Swimrun på en bana som onekligen ser rätt ball ut. Damklassen vanns av Åkersberga Spring, mixklassen av Kastell Advokatbyrå och herrklassen av Brunzell Ribbefjord.

Borås Swimrun

Sist men inte minst – Borås Swimrun avgjordes igår. Banan som innehåller fler backar än någon annan bana och som erbjuder en relativt kyliga simsträckor trots att det är i sjöar. Vinner damklassen gör Diane Sadik och Lina Byman, mixklassen tas hem av Erik Molund och Heli Molund och herrklassen vinns av Nicolas Remires och Paul Krochak.


Alla resultat från Borås Swimrun finns här.

Race Reports

Sofia Demnert – Isle of Scilly 2016

Har du en race report från helgens tävlingar? Skicka oss ett meddelande på Facebook med länken!