Swimrunner – Christoffer Malmström

Posted on juni 30, 2016

Christoffer Malmström – berätta, vem är du?

Christoffer Malmström, 34 år gammal. I samband med att min son föddes i oktober 2014 så bestämde jag mig för att göra något nytt med mitt liv. Trött på hamsterhjulet, kontorsjobb och återkommande migrän. Jag sa upp mig från mitt välbetalda men tidskrävande jobb och tog i samband med detta ut en lång pappaledighet och la om min kost, jag behövde ett avbrott och starta om, lite mer jag-tid.
Jag hade redan tankar på att genomföra en Ironman och låg i grundträning för detta, men nu fick jag både mer och mindre tid till träning. (Swimrunträningen fungerar utmärkt som kompletterande träning till detta)
Jag driver idag ett eget konsultbolag som gör lite vad som passar/det jag är duktig på. Inriktning är dock mot fönsterputsning, men ambitionen är att kunna dra igång lite projekt med inriktning mot träning och hälsa.
Jag skulle se mig själv som Egenföretagare 70% / Deltidsproffs 15% / Pappa 15%.

malmstrom

Vad planerar du att köra för lopp i sommar?

Borås Swimrun och Kustjagaren kommer jag köra ihop med min swimrunpartner, Sen har jag en del andra löp och simtävlingar, eventuellt någon triathlon

Vad ser du mest framemot under Swimrun-säsongen 2016?

Att få komma ut i naturen och ta vara på det som bjuds, njuta, ha kul. Jag hoppas kunna inspirera fler till att våga testa nya gränser, simma i havet, springa längre, högre, fortare.

Är du nöjd med dina träningsförberedelser inför sommaren?

Jag är nöjd, har tagit ytterligare steg i min OW-simning. Hade en period i februari-mars som var jobbig i samband med att min son började på förskola, men efter det har det gått riktigt bra. Jag hade hoppats på att komma ut och simma ett par veckor tidigare än jag gjorde, men istället blev det fler pass på kortare tid vilket jag tycker har gett bra resultat

Vilket är ditt bästa utrustningstips?

Jag har haft problem att hitta simglasögon som håller mina krav, men i år hittade jag rätt. Mina nya googles satt som en VR-hjälm, direkt ur boxen. Så mitt tips är att testa dig fram gällande simglasögonen, finns mycket varianter och de som någon tycker är bra passar inte andra.

Hur följer vi dig och din träning?

#malmstreamab – följ min resa mot Ironman2017 och mina/våra tävlingar. Bjuds på god mat, snoriga ungar, enögda hundar och en del sportsnusk